NIEUW LEVEN VOOR HARMONIE

Nieuw leven voor Harmonie en oude brandweerkazerne

De eerste sfeerimpressies en een maquette van het plan van initiatiefgroep Mooier Bergen zijn klaar. (Beeld aangeleverd)

BERGEN – De eerste sfeerimpressies en een maquette van het plan van initiatiefgroep Mooier Bergen zijn klaar. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om zaterdagmiddag 9 juli tussen 13.00 en 17.00 uur naar de oude brandweerkazerne te komen. 
Initiatiefgroep Stichting Mooier Bergen is aan de slag voor een dorps alternatief zonder grote supermarkt voor de Harmonielocatie. De gemeente faciliteert de stichting hierbij.
“Er is veel gebeurd sinds het fantastische nieuws dat we welkom zijn om een alternatief plan te maken op de gemeentegrond van de Harmonielocatie. Dat is het hele gebied vanaf de bibliotheek tot en met het harmoniegebouw. We hebben gesproken met de wethouder en projectleider en alle gegevens ontvangen die we nodig hebben om tot oktober een presentabel plan te maken. Op 1 oktober a.s. verloopt de intentieovereenkomst met Schrama B.v. Daarna wil de gemeenteraad ook het plan van initiatiefgroep Mooier Bergen beoordelen. Op 15 december besluit de gemeenteraad uiteindelijk met welke partij zij verder willen gaan voor de ontwikkeling van de Harmonielocatie”, meldt René Meijer, voorzitter van Mooier Bergen.
Initiatiefgroep Mooier Bergen is inmiddels een stichting; architect Oscar Vos van KRFT architecten is enthousiast aan het werk. Hij is bekend met het geven van nieuwe functies aan bestaande gebouwen.

Toeristische trends

Vos: “De ideeën en wensen van inwoners, ondernemers en de gemeente, maar ook nieuwe economische, maatschappelijke en toeristische trends vormen de basis voor ons plan. Het harmoniegebouw en de oude brandweerkazerne willen we een nieuw leven geven en inbedden in de ‘huiskamer van Bergen’: een mooie ontmoetingsplek die we samen maken. Waar we ons welkom voelen, wonen, werken….genieten.”
“Draag een steentje bij en word vriend op mooierbergen.nl. Alle donaties – groot of klein – zijn van harte welkom. We hebben elke donatie nodig om het plan tot oktober verder uit te werken tot een overtuigend plan. Dan is Mooier Bergen écht van ons allemaal”, besluit Meijer.
Initiatiefgroep Stichting Mooier Bergen bestaat uit een groep professionals waaronder deskundigen op gebied van stedenbouw, retail, verkeer, beleid & participatie, architectuur, vastgoed economie, project-, en stakeholder management, communicatie, advocatuur. Mooier Bergen zet zich belangeloos in voor een alternatief plan voor de Harmonielocatie.
Voor meer informatie mail: mooierbergen@gmail.com