Volle bak

Belangstelling voor dorpsplan Mooier Bergen

 Stichting Mooier Bergen trekt veel belangstelling met haar plan voor de Harmonielocatie. (Foto: aangeleverd)

BERGEN – Het was volle bak vorige week zaterdag in de voormalige brandweerkazerne. Stichting Mooier Bergen gaf een toelichting op haar plannen voor de voormalige Brandweer-/Harmonie locatie. Ondanks het weer zijn er 600 tot 700 Bergenaren erop uit getrokken om het dorpsplan te zien. Tientallen steunbetuigingen zijn getekend en honderden euro’s gedoneerd. De Harmonie zorgde voor de muzikale omlijsting. 
Stichting Mooier Bergen deed afgelopen jaar uitgebreid vooronderzoek, voerde gesprekken met bewoners, exploitanten en investeerders. Sinds anderhalve maand wordt de stichting gefacilitereerd door de gemeente. De kern van het plan is samen te vatten als ‘thuiskamer met een gezellig, kleinschalig karakter dat aansluit bij de identiteit van Bergen, met bedrijvigheid, cultuur en zonder hoogbouw. Geworteld in het verleden, verbonden met de toekomst.’
Gedurende de zomer geeft de stichting presentaties om inwoners en ondernemers te enthousiasmeren. Voor het eerste schetsontwerp en maquette is een gerenommeerd architectenbureau (krft) gevraagd. Deze groep jonge architecten hebben onder andere de Hermitage en Kleine Komedie in Amsterdam gedaan. Een huidig project is het Singer Museum in Laren. Kijk voor meer informatie: www.mooierbergen.nl, volg initiatiefgroep Mooier Bergen- Stichting op Facebook en mail eventuele suggesties naar: mooierbergen@gmail.com.
Stichting Mooier Bergen bestaat uit deskundigen op het gebied van stedenbouw, retail, verkeer, beleid & participatie, architectuur, vastgoed economie, project-, en stakeholder management, communicatie, advocatuur. Zij zetten zich belangeloos in voor een alternatief plan voor de Harmonielocatie.