Mooier Bergen was in de Hallen

Mooier Bergen…was in De Hallen in Amsterdam

De belangstelling voor de trip naar De Hallen was groot

Met een groep van ongeveer 20 Bergenaren, lokale ondernemers, inwoners, initiatiefnemers en raadsleden trokken we erop uit om ons te laten inspireren door dit bijzondere herbestemmingsproject.
Klik hier voor een foto-impressie. Architect André van Stigt moedigde ons aan om vooral ons ideaal voor een Mooier Bergen te blijven volgen.

Gebouwengids Wendeline Dijkman vertelde in haar presentatie en rondleiding veel over de lange voorgeschiedenis, gemeenteplannen, buurtprotesten en over het hoe en waarom het huidige plan wél een succes werd.

Architect André van Stigt, die overigens meer van die prachtige herbestemmingsprojecten op z’n naam heeft staan, gaf ons een inkijkje in de financiële investeringsconstructie en in de rol van Stichting TROM.

Bij het afscheid kreeg iedereen het boek ‘Nieuw leven in de Hallen’ cadeau en moedigde André van Stigt ons aan vooral ons ideaal voor een Mooier Bergen te blijven volgen “Natuurlijk kan op de Harmonielocatie een vernieuwend én haalbaar plan gemaakt worden. Kijk wat de buurt, het dorp nodig heeft en ga ervoor. Samen!”

mb-2 mb-3 mb-6 mb-5