Organic kiest voor ‘Mooier Bergen’

Organic en Mooier Bergen 
Verhuizen van een winkel met een historie van meer dan 35 jaar, op de bijzondere plek aan de Nesdijk, doe je niet zomaar. Een locatie vinden met evenzoveel karakter maar met iets meer traffic, is geen gemakkelijke opgave. Om deze redenen hebben wij begin dit jaar besloten, in samenspraak met de pand eigenaar, om net zo lang te blijven zitten totdat wij de beste en meest geschikte locatie hebben gevonden voor onze winkel in het centrum van Bergen. Organic is geen supermarkt maar een speciaalzaak met bijzondere producten en (lokale) leveranciers, wij vinden dat onze winkel een bijzondere plek verdient, en hebben inmiddels de kennis dat wij niet in een rijtje moeten zitten tussen de grote supers. Een aantal maanden geleden zijn wij in contact gekomen met “Mooier Bergen” een club zeer professionele mensen met een prachtig plan, waarvan wij denken dat het zeer geschikt is voor onze winkel. Met deze locatie kunnen wij onze kennis en contacten met de leveranciers en producenten uit de regio een podium bieden voor lokale en regionale helden.

Naast een prachtige winkel komt er een grotere afdeling van het lekkerste brood van het Vlaamsch Broodhuys met daaraan een kleinschalige dag-horeca gekoppeld in de winkel en tevens willen wij een visafdeling creëren, liefst met een lokale ondernemer natuurlijk.

Een dorps plan, voor en door Bergenaren
Stichting Mooier Bergen richt zich op de herontwikkeling van de Harmonielocatie. Herbestemming van gemeentelijke gebouwen, zoals de Brandweerkazerne en het oude Politiebureau, is het uitgangspunt.

Mooier Bergen wil op de Harmonielocatie een maatschappelijk en commercieel aantrekkelijk plan ontwikkelen vóór en dóór Bergenaren en haar bezoekers. Een dorps & duurzaam plan dat een economisch en toeristisch impuls geeft aan kunstenaarsdorp Bergen en dat het cultuurhistorische karakter van ons dorp versterkt. Stichting Mooier Bergen zet zich belangeloos in voor een alternatief plan voor de Harmonielocatie. De grond op de Harmonielocatie is vanaf de bibliotheek tot en met het Harmoniegebouw van de gemeente.

organic