Ja, we zijn teleurgesteld! Maar het is nog niet beslist!

Lot van centrum Bergen nu in handen van 23 raadsleden!
Ja, we zijn teleurgesteld. Erg teleurgesteld zelfs. Dat het college afgelopen dinsdag heeft besloten de raad negatief te adviseren over ‘In Harmonie’ is een klap in het gezicht voor de inwoners van Bergen. 
We hebben wethouder Odile Rasch met ons plan een legitieme uitweg willen bieden om op fatsoenlijke wijze uit een jarenlange impasse te komen. Dat het college die kans niet heeft gegrepen vinden wij onbegrijpelijk. Anders dan 2 jaar geleden ligt er nu een degelijk, financieel haalbaar alternatief dat de wind vanuit de buurt mee heeft. Dat is randvoorwaarde nummer 1 als we op korte termijn echt verandering in het centrum van Bergen willen.


Argumenten als diffuse looplijnen of minder goed uitgewerkte architectuur bij ‘In Harmonie’, leiden af van de inhoud en vinden we stuitend. Ons is een massastudie gevraagd en we hebben tal van verbeteropties voor ‘In Harmonie’. Die zijn bekend bij de projectleider en wethouder. ‘In Harmonie’ is volgens wethouder Odile Rasch een sympathiek plan. Maar kennelijk verdient een sympathiek plan het volgens het college niet om geoptimaliseerd te worden? Dat Odile Rasch, wethouder duurzaamheid, kunst, toerisme, economie bij de entree van Bergen een extra verkeerstrekker met een winkelpui van 60 meter! verkiest boven een zelfvoorzienend Harmonieplein met een biologische speciaalzaak Organic, blooming art hotel, sociale huurwoningen, ateliers, zzp ruimtes, buitenpodium, speelplek voor kinderen, ruimte voor cultureel maatschappelijk activiteiten, vinden we onnavolgbaar.

Laat van je horen!
De gemeenteraad neemt in december een besluit. Dan hopen wij dat onze raad vaker dan 1x in de 4 jaar naar haar kiezers zal luisteren. En hopen we dat de coalitie haar slogan ‘de gemeente zijn wij samen’ ten uitvoer brengt. Op dinsdag 29 november is een openbare commissievergadering in de Beeck Molenweidtje 2 waar u ook kunt inspreken. Donderdag 15 december neemt de gemeenteraad het definitieve besluit. Ook deze vergadering is openbaar. Beide avonden beginnen om 19.30 uur. Hoe meer mensen er zijn. Hoe beter. Wij moeten laten zien wat wij inwoners van Bergen willen.

Wacht niet tot de volgende verkiezingen in 2018. Dan ben je te laat. Laat nu van je horen, schrijf raadsleden aan, kom naar onze website www.mooierbergen.nl of steun onze Facebook pagina https://m.facebook.com/mooierbergen/

Het is nog niet beslist!